Polityka Cookie

Ciasteczka


 

Ta strona wykorzystuje pliki cookie – małe pliki tekstowe, które umieszczane są na Twoim komputerze, aby pomóc witrynie poprawić komfort użytkowania. Zasadniczo pliki cookie są używane w celu zachowania preferencji użytkownika, przechowywania informacji o takich rzeczach, jak koszyki na zakupy oraz dostarczania zanonimizowanych danych śledzenia do aplikacji innych firm, takich jak Google Analytics. Pliki cookie znacznie ułatwiają przeglądanie stron. Możesz jednak lepiej wyłączyć pliki cookie na tej stronie i na innych. Najskuteczniejszym sposobem na to jest wyłączenie plików cookie w przeglądarce. Sugerujemy skonsultowanie się z sekcją Pomocy przeglądarki lub przejrzenie strony o ciasteczkach, która zawiera wskazówki dla wszystkich nowoczesnych przeglądarek.

Jak przetwarzamy Twoje dane osobowe?


 

Aby zapoznać się z naszą Polityką prywatności, kliknij TUTAJ.

 


Od 25.05.2018 r. obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Administratorem Twoich danych osobowych (dalej: „Administrator”) jest Biuro Podróży Continental Travel NIP 918-201-00-54, REGON 060418448.

Przetwarzany różne rodzaje danych osobowych. Są to informacje zbierane w ramach korzystania przez Was z naszych stron internetowych, w tym zapisywanych w plikach cookies oraz przez tzw. skrypty analityczne, które są instalowane na naszych stronach przez nas oraz naszych Zaufanych Partnerów. Zbieramy też informacje o tym, które z ofert i opcji produktowych są oglądane. Pozyskujemy dane w celu ulepszania naszego produktu oraz strony www i oferowania najchętniej poszukiwanych przez Was rodzajów wyjazdów.

Zgodnie z obowiązującym prawem dane pozyskane przez stronę (takie jak pliki cookies czy adres IP) mogą być przekazywane naszym partnerom, którzy pomagają nam analizować ruch w naszym serwisie internetowym. Jeśli zostaniesz naszym klientem i wybierzesz się z nami w podróż to Twoje dane będą przekazane tez naszym podwykonawcom, takim jak hotele czy linie lotnicze.

W celu świadczenia usług związanych z Twoimi podróżami podstawą do przetwarzania danych są Ogólne Warunki Uczestnictwa.

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych dla celów statystycznych oraz marketingowych jest tzw. uzasadniony interes administratora. Przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych podmiotów trzecich odbywa się na podstawie Twojej dobrowolnej zgody, którą będziesz mógł odwołać w dowolnym momencie. Zarówno umieszczanie plików cookie jaki i skryptów może być wyłączone.

Zgodnie z przepisami prawa w zakresie danych osobowych, w szczególności RODO (art. 16-21), każdy z Was ma prawo do:

– żądania od Administratora dostępu do Twoich danych osobowych,
– żądania od Administratora sprostowania Twoich danych osobowych,
– żądania od Administratora usunięcia Twoich danych osobowych,
– żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych w sytuacji i na zasadach wskazanych w art. 18 RODO lub do ich usunięcia zgodnie z art. 17 RODO,
– wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych zgodnie z art. 21 ust. 1 RODO,
– przenoszenia Twoich danych osobowych zgodnie z art. 20 RODO,
– wniesienia skargi do organu nadzorczego (przed 25.05.2018 r. – Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych; po 25.05.2018 r. – Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Szczegółowe informacje dotyczące Administratora, celów przetwarzania danych, przekazywania danych, znajdują się w Polityce prywatności.

UWAGA!!! Przejście do przeglądania naszej strony jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych wspomnianych powyżej.

Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać. W tym celu skontaktuj się z nami drogą mailową na adres biuro@continental-travel.pl

Dostęp do tekstu Polityki prywatności oraz Ogólnych Warunków Uczestnictwa jest możliwy w każdej chwili poprzez linki umieszczone w stopce strony.